Type

Private commission

Program

Renovation of apartment

Location

Joo Chiat, Singapore

Timeline

06/16-07/17

Surface

200 m2

Budget

nc

Contractor

Just Build

Photo Credits

Studio Periphery

“The vision for the home was to create a harmonious retreat full of personality that takes advantage of the unique heritage vistas of the area”

Situated overlooking the undulating terracotta rooftops of the surrounding heritage architecture, this apartment was to embody a tropical retreat where homeowners Christophe and Sharon could enjoy a place of solace from their busy lifestyles. It needed to be a space that offers flexibility for leisurely entertaining friends as well as growing their family in a peaceful and functional environment.

Through the harmonious integration of sustainable design and the careful understanding of the homeowners’ needs and desires, this curvaceous interior combines clever design with character. Whether complimenting the homeowners’ individualities, or offering a cosy, uplifting day-to-day home, the attention to detail in the transition from space to space is what gives this apartment its personality. A thorough understanding of how the clients envisioned themselves using the spaces; combined with an attentive response to the surrounding context, provides a culmination of built character – a home that reflects its users and provides a nurturing base for what the future may hold.

Empty section. Edit page to add content here.
Type

Privé

Programme

Restructuration d’un appartement

Localisation

Privé

Calendrier

06/16-07/17

Surface

200 m2 

Budget

nc

Réalisation

Just Build

Photo Credits

Studio Periphery

“The vision for the home was to create a harmonious retreat full of personality that takes advantage of the unique heritage vistas of the area”

Situated overlooking the undulating terracotta rooftops of the surrounding heritage architecture, this apartment was to embody a tropical retreat where homeowners Christophe and Sharon could enjoy a place of solace from their busy lifestyles. It needed to be a space that offers flexibility for leisurely entertaining friends as well as growing their family in a peaceful and functional environment.

Through the harmonious integration of sustainable design and the careful understanding of the homeowners’ needs and desires, this curvaceous interior combines clever design with character. Whether complimenting the homeowners’ individualities, or offering a cosy, uplifting day-to-day home, the attention to detail in the transition from space to space is what gives this apartment its personality. A thorough understanding of how the clients envisioned themselves using the spaces; combined with an attentive response to the surrounding context, provides a culmination of built character – a home that reflects its users and provides a nurturing base for what the future may hold.

Empty section. Edit page to add content here.

RELATED MEDIA