Type

Private commission

Program

F&B outlet

Location

Chip Bee Gardens, Singapore

Client

SPA Esprit Group

Timeline

02/2018 – 06/2018

Surface

130 sqm

Budget

nc

Contractor

jtech interior

Create a sense of neighbourliness and sincerity

With the first outlet at Tiong Bahru in 2012, the brand has expanded quickly with five outlets. It’s latest is designed by WY-TO and inspired by Chip Bee Garden’s rustic charm.

The design went through a few iterations to achieve a concept that would make it look as if it has always been there and resonates with the history of this estate built in the 1950s. The aim was to create a sense of neighbourliness and sincerity.

WY-TO transformed the 130m2 space by using concrete flooring, wood finished, customized glossy wall tiles and a bold wall mural by local artist Y/X based on the “see no evil, hear no evil, speak no evil” proverb of the three wise monkeys. The outlet is filled with abundant natural light filtered through the façade, which is made of a mix of square glass panels, glass doors and an oversized signage.

A key feature of this outlet is the express takeaway lane. Air conditioned outlets usually lose connection with the outside world, but having an express lane outside retains the sense of proximity and connection. Busy customers can now enjoy a coffee and croissant fix on the go.

Freshly-baked croissants fill the indoor space with a comforting scent and elevate the delightful dining experience. Customers feel at ease in this warm and homely interior, which is stylized by vintage objects and art-deco inspired bespoke furniture. The outdoor alfresco counter, long tables and a vibrant red and green cove seating were designed specially for those who love to watch the world go by.

Empty section. Edit page to add content here.
Type

Private commission

Programme

F&B outlet

Localisation

Chip Bee Gardens, Singapore

Client

SPA Esprit Group

Calendrier

02/2018 – 06/2018

Surface

130 sqm

Budget

nc

Réalisation

jtech interior

Create a sense of neighbourliness and sincerity

With the first outlet at Tiong Bahru in 2012, the brand has expanded quickly with five outlets now. The outlet at Chip Bee Gardens opened in mid-2018.

The design went through a few iterations to achieve a concept that would make it look as if it has always been there. The aim was to create a sense of neighbourliness and sincerity.

The team transformed the 130m2 space by using concrete flooring, glossy wall tiles, a bold wall mural by artist Koon Beng and wood finishes. The generous façade is fitted with a mix of square glass panes, glass doors and an oversized signage.

A key feature of this outlet is the takeaway express lane. As an air-conditioned outlet, it could lose the connection with the outside world. With an express lane outside, there’s a queue and sense of proximity and connection. Long tables are placed outside for those who love to watch the world go by, as well as a cove, in vibrant red and green, that seats two to three persons.

Empty section. Edit page to add content here.

IN DEPTH