Type

Private commission

Location

Kew Crescent, Singapore

Timeline

11/2012-06/2013

Area

350 sqm

Contractor

Kolando Design & Contract

It is all about the clever use of space

The development located on Upper East Coast Road was redesigned with a clever use of space for a couple with three kids. In the 3,100 sq ft of townhouse, the client main requirement was to fit seven bedroom, a big dining and living space.

Knocking down the walls, the living and dining area is now a continuous generous space which includes the open kitchen with island counter. The living area opens up to the terrace and becomes an extension of the living room enjoying the cooling cross-natural ventilation.

Wardrobe and storage areas are designed to reduce all lost space; even the steps to the roof terrace were designed to have storage space under them. Floor-to-ceiling bookshelves are spotted in the main bedrooms to satisfy client wish of storage space.

Family helper bedroom is a pleasant niche with window and bathroom, well hidden above the kitchen by taking advantage of the high ceiling.

Type

Private commission

Programme

Redevelopment of a town house

Localisation

Kew Crescent, Singapour

Calendrier

11/2012-06/2013

Surface

350 m2

Budget

NC

Réalisation

Kolando Design & Contract

It is all about the clever use of space

The development located on Upper East Coast Road was redesigned with a clever use of space for a couple with three kids. In the 3,100 sq ft of townhouse, the client main requirement was to fit seven bedroom, a big dining and living space.

Knocking down the walls, the living and dining area is now a continuous generous space which includes the open kitchen with island counter. The living area opens up to the terrace and becomes an extension of the living room enjoying the cooling cross-natural ventilation.

Wardrobe and storage areas are designed to reduce all lost space; even the steps to the roof terrace were designed to have storage space under them. Floor-to-ceiling bookshelves are spotted in the main bedrooms to satisfy client wish of storage space.

Family helper bedroom is a pleasant niche with window and bathroom, well hidden above the kitchen by taking advantage of the high ceiling.

IN DEPTH

RELATED MEDIA

PUBLICATIONS
Côté Maison