Type

Private commission

Program

Exhibition pavilion

Location

Singapore Pavilion, China International Import EXPO

Client

Singapore Business Federation

Timeline

11/2020 – 11/2020

Surface

1130 sqm

Budget

Undisclosed

Contractor

PICO

Biophilic cities is one that understands these green interventions

and connections with nature as part of uplifting and enhancing the quality of life for everyone.

 

The China International Import Expo (CIIE) is a trade fair held in autumn annually since 2018 in Shanghai, China. It is the world’s first import-themed national-level expo. It will feature exhibitions of multiple countries and businesses and the Hongqiao International Economic and Trade Forum.

The Singapore Pavilion for CIIE showcases Singapore’s sustainable vision of becoming a City in Nature. Singapore continues to build upon the notion of biophilic design into our urban fabric. Coexisting and integrating natural elements such as vegetation, flowing water, and sunlight with the built environment.

The Singapore pavilion consists of 3 main narratives: trade-in services (Downtown), food & agriculture (Marketplace), and lifestyle (Jewel). Each of these narratives has been rebranded as such that they would be strongly resonated with the Singapore Brand story. The exhibition approach focuses on having 3 different systems for different booths.

In trade-in services (Downtown), the pavilion is designed to create masses of different heights in creating a dynamic rhythm— resembling the city skyline of Singapore.

In food & agriculture (Marketplace), the pavilion is focused on creating pockets of intimate spaces. Much like the hawker centers of Singapore, each of the booths are composed in a radial fashion and closely knitted to each other.

In lifestyle (Jewel), the pavilion reflects the idea of luxury and sophistication of Singapore. The use of darker materials with cables reflects the intricacy of details for the different booths.

All in all the exhibition will be a powerful testament to our belief in the benefits of connection and integration in bringing the best of each other.

Empty section. Edit page to add content here.
Type

Marché Public

Programme

Scénographie & signalétique

Localisation

ArtScience Museum, Singapour

Client

ArtScience Museum, Singapour

Calendrier

03/2018 – 06/2018

Surface

1,700 m2

Budget

NC

Réalisation

Pico Art International pte. ltd.

Photo Credits

Frank Pinckers

This exhibition unravels the science behind the Strandbeests’ unique locomotion

Tout en conservant son héritage, cet appartement a été réorganisé afin de fluidifier l’espace et le rendre plus clair. En effet, les arrondis de cet appartement étaient la cause de son obscurité et de son mauvais agencement mais sont aussi ce qui fait sa personnalité.

Au centre de l’appartement, ce qui était autrefois une espace sombre et inutile a été transformé en une circulation généreuse suivant les courbes et laissant glisser la lumière. Laisser cette lumière naturelle passer, cela permet une meilleure ventilation entrainant donc une consommation d’énergie moindre.

De plus, le travail des épaisseurs est une partie très importante du procédé. L’appartement a été conçu, selon les aspirations des propriétaires, comme un endroit où ils peuvent vivre ensemble en tant que famille unie mais aussi où chaque membre peut jouir de son intimité et de son indépendance. Il combine donc continuité, grâce aux mouvements globaux, mais aussi distance, grâce aux seuils épais constituant le passage.

Pour finir, le travail chromatique, a été une façon de redynamiser l’espace et lui ajouter du caractère. La fresque murale suit le mouvement et habille le mur tandis que les couleurs vibrantes apportent une énergie positive.

Empty section. Edit page to add content here.

IN DEPTH